Behandeling


Voor iedereen een goede zorg voor de voeten.

• Knippen van de nagels
• Handmatig en machinaal afwerken van de nagels
• Verwijderen van eelt, likdoorn of kloof
• Behandelen van een nagelaandoening
• Korte voetmassage met een crème

Pedicura Voetverzorging

Ripperdastraat 30
9902 GP Appingedam
Tel: 06-21394685
pedicuravoetverzorging@gmail.com

Medische voet.

De medische voet is een risicovoet. Deze kan ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, een oncologie behandeling, spasme, ouderdom of verwaarlozing. Wanneer u een risicovoet heeft en niet onder behandeling bent van een arts of specialist zal bij de eerste afspraak een screening worden uitgevoerd, om de conditie van uw voet en eventuele problemen m.b.t. gevoels-en arteriële stoornissen op te sporen. Afhankelijk van de resultaten zal worden bepaald, of een verwijzing naar uw arts noodzakelijk is en op welk termijn het onderzoek zo nodig wordt herhaald.

Voetmassage met aromatherapie.

Deze massage heeft als doel een ontspannend of een stimulerend effect te bereiken op de voetspieren. Het bewerken van de voetspieren, bloedsomloop en het verstevigen van de voetbogen is het doel van deze voetmassage. Wanneer u geregeld een voetmassage neemt zal het lymfestelsel worden geactiveerd om afvalstoffen af te voeren, dit heeft een gunstig effect om oedeem in de voet te voorkomen. Er zijn wel een aantal contra indicaties wanneer de massage niet gegeven mag worden hiervoor kunt u contact opnemen om uw conditie te bespreken.

Wellness behandeling met voet- en onderbeenmassage.

Een heerlijke ontspannende behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en afvalstoffen te verwijderen. Eerst krijgt u een voeten bad gevolgd door een scrub, daarna wordt een masker aangebracht met een pakking. Als afsluiting van de behandeling krijg u een verzorgende créme met een voet- en onderbeen massage.

Orthese.

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van drukplekken bij de tenen.

Vilttechniek.

Deze techniek wordt gebruikt om bij hevige drukpijnen aan de voet direct verlichting te bieden, en een fijne techniek om een diepe kloof beter te laten helen.

Nagelbeugeltechniek.

Met behulp van metaal of kunststof wordt er een beugel op maat gemaakt, die is bedoeld de nagelstand te corrigeren.

  • Onlyclip nagelbeugel. Op maat gemaakte beugel van gecoat metaal, deze wordt op de nagel gelijmd.
    Werking: De nagel wordt omhoog getrokken doordat de strip weer terug wil gaan naar oorspronkelijke vorm. Geschikt voor dikkere nagels
  • Podofix nagelbeugel. Een op maat gemaakt beugel van kunststof, deze wordt op de nagel gelijmd.
    Werking: Hij heeft door de aandraai techniek de mogelijkheid om de nagel op spanning te zetten waardoor hij wordt opgetild. Zeer geschikt voor de risicovoet.

  • Nagelbeugel veertje. Een smal plat metalen stripje op maat gemaakt wordt gebogen en met twee haakje aan de nagel gezet.
    Werking: Het stripje wil terug naar de oorspronkelijke vorm waardoor de nagel aan beide zijden mee buigt. Zeer geschikt bij een tunnelnagel of een rond groeiende nagel. Niet geschikt voor de risicovoet of een metaal allergie (het metaal kan contact maken met de huid in de nagelwal).

Nagelreparatie techniek

Er kan een reparatie worden uitgevoerd op een nagel, wanneer er sprake is van een beschadiging, na een behandeling van een mycose nagel of losgelaten nagel. De reparatie wordt verricht met acryl of gel.

Kijk voor de prijzen van de behandelingen en producten bij tarieven in de homebalk.