Diabetische voet.


Een ander woord voor de voetproblemen bij mensen met diabetes is "diabetische voet". De diabetische voet is een geheel van risico's die in bepaalde omstandigheden kunnen toenemen.

Hoe het ontstaat.

Doordat u minder gevoel heeft in uw voeten, kunt u in een andere houding gaan lopen. Hierdoor kunnen uw voeten vervormen en u kunt drukplekken (eelt) krijgen. Door diabetes kunnen bloedvaatjes en zenuwen beschadigen. Daardoor stroomt het bloed minder goed door uw benen en voeten. Ook hebt u vaak minder gevoel in uw voeten, dan merkt u niet snel dat er een wondje aanwezig is. Zo’n wondje kan gaan ontsteken of er kan een 'ulcus' (zweer) ontstaan.

Verschijnselen.

• koude voeten door een verstoorde bloedsomloop
• tintelende voeten, pijnscheuten of juist minder gevoel in uw voeten door zenuwschade
• wondjes die niet snel genezen
• verkleuringen aan tenen, nagels en voet

Wat kan een medisch pedicure voor u betekenen.

De zorg die een medisch pedicure op zich neemt is de preventie van een diabetische voetulcus. Naast de voetbehandeling, geeft een medisch pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen en wanneer nodig een verwijzing naar de huisarts.
Wanneer er zich problemen voordoen zoals; blaren, drukplekken, rode verdikte huid, overmatig eelt, slecht geknipte nagels, verdikte nagels of andere voet en nagel problemen is het advies om een professional te raadplegen.
Kijk voor de vergoedingen en organisaties waarbij Pedicura Voetverzorging is aangesloten in de home balk bij het kopje algemeen.

Pedicura Voetverzorging

Ripperdastraat 30
9902 GP Appingedam
Tel: 06-21394685
pedicuravoetverzorging@gmail.com